De vergaderzalen van Waterschap Rivierenland voorzien van een nieuw audiovisueel systeem

Het rivierengebied is een van de mooiste gebieden van Nederland. Hier zorgt Waterschap Rivierenland voor schoon, voldoende water en veilige dijken. Waterschap Rivierenland zuivert in het rivierengebied al het huishoudelijk afvalwater. Hiervoor beheren zij 39 waterzuiveringsinstallaties, 184 rioolgemalen en 538 km aan persleiding.

Onlangs zijn de verouderde audiovisuele systeem in de vergaderzalen van het hoofkantoor in Tiel vervangen. Dustin gaf hierin advies en heeft de apparatuur geleverd. AV-partner Limid heeft vervolgens het technisch ontwerp en de installatie gedaan bij Waterschap Rivierenland.

Vraagstuk

Het verouderde audiovisuele systeem in de Rivierenlandzalen van het hoofkantoor in Tiel was nodig aan vervanging toe. Het huidige systeem gaf storingen en problemen met de bediening. Daarnaast waren het missen van moderne technologie en de hoge beheerskosten reden voor Waterschap Rivierenland om het systeem te vervangen.

 

Het traject

Om dit vraagstuk op te lossen kwam Waterschap Rivierenland uit bij Dustin. Na een locatiebezoek aan het auditorium en de daarop volgende adviesgesprekken en referentiebezoeken werd al snel duidelijk wat de opdracht in ging houden.
Het nieuwe audiovisueel systeem moest aan de volgende eisen voldoen:

 • Projectiesysteem vervangen door groot (98 inch) formaat beeldschermen.
 • Eenvoudige plug and play functionaliteit zowel bedraad als draadloos.
 • Elke gebruiker moet snel en eenvoudig kunnen connecteren en presenteren.
 • Voor eindgebruikers begrijpelijke bedieningselementen via een touchpanel.
 • Hergebruik van de bestaande luidsprekers, ringleiding, microfoons en discussiesysteem.
 • Nieuwe eindversterkers.
 • Nieuwe patchkast.
 • Audio opname functionaliteit voor vergaderingen.
 • Bediening van verlichting en verduistering via een touchpanel.

Dustin schakelde vaste AV-partner Limid in voor dit project. Limid zorgde voor het technisch ontwerp en de installatie op locatie bij Waterschap Rivierenland.

 

Resultaat

Het projectiesysteem is met succes vervangen door twee beeldschermen. Een trend die, vanwege de relatief lage aanschafwaarde van groot formaat displays, gaande is. Het bezoeken van een referentie heeft Waterschap Rivierenland het vertrouwen gegeven in de aangeboden oplossing.

Daarbij is de bediening gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut, naast leesbaarheid van de display één van de belangrijkste eisen van het ontwerp. Presentatoren dienen zich te focussen op hun presentatie, niet de techniek of bediening ervan. Een overzichtelijk, herkenbaar en middels iconen duidelijk vormgegeven touchscreen interface maakt bediening van het AV- systeem kinderlijk eenvoudig. Er is goed nagedacht vanuit gebruikers-perspectief, de niet IT-er moet ermee overweg kunnen. De goede beeld- en audiokwaliteit zorgen voor de juiste beleving en attentiewaarde. Een compleet systeem zonder overbodige componenten of luxe, maar wel met de juiste kwaliteit en duurzaamheid samengesteld. Hierbij ook rekening houdend met hergebruik van bestaande componenten om de totale investering te drukken.

Het nieuwe audiovisueel systeem bestaat uit de volgende componenten:

Philips Professionele Ultra HD displays
Elke Rivierenlandzaal is voorzien van een lcd display met een beelddiagonaal van 98 inch (249 cm). De displays bieden scherpe, contrastrijke en kleurrijke beelden en bieden een leesbaar beeld van achter uit de zalen.

Extron DTP (Digital Twisted Pair) technologie
De displays worden van beeld voorzien via Extron DTP technologie. De mogelijkheid om audio, video (4K) en besturing zonder verlies van signaal of storing te distribueren via twisted pair (netwerk) kabel is vanwege hoge datarates en resoluties een groeiende noodzaak voor de hedendaagse presentatie-omgevingen waar moderne devices op aangesloten dienen te worden.

Audac eindversterkers
De oude energie verslindende versterkers zijn vervangen door nieuwe krachtige en energiezuinige Audac eindversterkers. De versterkers zijn aangesloten op de bestaande luidsprekers (3 zone systeem). De bestaande luidsprekers zijn gecontroleerd en getest en voldoen nog steeds aan de huidige normen.

Sennheiser draadloze microfoontechniek
De bestaande draadloze microfoons zijn getest en opnieuw ingezet in de configuratie. De robuuste Evolution Wireless serie is geschikt voor alle professionele audio-eisen en ideaal voor elke toespraak, lezing, conferentie of presentatie.

Extron 7 inch touchpanel en Cable Cubby
Beide Rivierenland zalen zijn voorzien van een 7-inch touchpanel met eenvoudige interface. Het biedt snelle en comfortabele bediening van het audiovisuele systeem, ook door niet IT-ers. Gebruikers kunnen gebruik maken van de permanent beschikbare zaal laptop of hun eigen device aansluiten via de beschikbare HDMI pull out kabel. Zowel het touchpanel als connectiviteit en oplaadmogelijkheden voor mobiele devices zijn beschikbaar bij de laptopdesk.

Nieuwe compacte patchkast
De oude patchkast is ontmanteld, kabels zijn verwijderd en gedemonteerde componenten zijn milieubewust afgevoerd. Er is een compacte patchkast geleverd die een nieuwe plek in de Rivierenland zaal heeft gekregen. De patchkast is voorzien van een tweetal spanningsverdelers met ingebouwde aardlek schakelaar en energiemeter. Het totale energieverbruik en warmteontwikkeling is dankzij de nieuwe componenten een stuk lager.

Branche
Lokale overheid

Doel
De verouderde AV-omgeving vervangen door een oplossing met moderne technologie

Uitdagingen

 • Moderne technologie
 • Terugbrengen beheerskosten
 • Plug and play functionaliteit
 • Elke gebruiker moet snel kunnen presenteren

Kernwoorden
AV-omgeving| Eenvoudige bediening | Plug and play | Moderne technologie

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring