Dustin adviseert ProRail bij audiovisuele inrichting vergaderzalen

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zet zij zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. Zij doen er alles aan om het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder en duurzamer te maken.

ProRail en Dustin werken al jaren samen met betrekking tot het leveren van werkplekapparatuur. ProRail heeft Dustin gevraagd naar advies op het gebied van audiovisuele (AV) oplossingen bij de inrichting van de nieuwe vergaderzalen en projectruimten voor de locatie in Amsterdam.

Vraagstuk

ProRail locatie Amsterdam heeft in 2017 haar kantoorruimte opnieuw ingedeeld waarbij ‘het nieuwe werken’ en het thema ‘ontmoeten’ centraal staan. Uitgangspunt is dat medewerkers altijd en overal op een eenvoudige manier met elkaar in contact kunnen komen en met elkaar samenwerken. De inrichting van de vergaderzalen en projectruimten sluiten hier naadloos op aan. Daarom heeft ProRail samen met Dustin bekeken hoe de vijftien vergaderzalen en projectruimten zo optimaal mogelijk ingericht konden worden met de AV-oplossingen van Dustin. Waarbij het van belang is dat de AV-middelen gebruiksvriendelijk zijn voor de medewerkers en eenvoudig te beheersen voor de IT-afdeling.

 

Het traject

ProRail heeft in samenspraak met Dustin duidelijke wensen en eisen vastgesteld met betrekking tot de AV-middelen. Vervolgens is ProRail in contact gekomen met de AV-specialisten van Dustin. Zij hebben voor ProRail in kaart gebracht welke AV-middelen voldoen aan de voorwaarden met daarbij de prijs-kwaliteitverhouding. Naar aanleiding van deze resultaten zijn er door ProRail en Dustin diverse bezoeken gebracht aan verschillende leveranciers van AV-middelen.

Deze bezoeken hebben ProRail veel informatie opgeleverd over alle mogelijkheden en de laatste trends op het gebied van AV. Dit heeft geresulteerd in een lijst met vaste componenten voor een standaardinrichting van vergaderzalen en projectruimten.

De componenten voor de diverse zalen en ruimten zijn vervolgens door Dustin eigen vervoer en door een AV-installatie partner van Dustin geïnstalleerd bij ProRail in Amsterdam. Doordat Dustin een coördinerende rol had tijdens de installatie konden issues snel worden opgelost en zijn de diverse zalen en ruimten gefaseerd opgeleverd.

Met de oplevering van de laatste vergaderzalen en projectruimten is het traject afgerond. De verwachting is dat nu ook de andere kantoren van ProRail ingericht worden naar het voorbeeld van het kantoor in Amsterdam. ProRail locatie Amsterdam is met de nieuwe inrichting volledig klaar voor de toekomst en heeft hiermee voldaan aan wensen en behoeften van de medewerkers.

 

De samenwerking

Paul Jansen, Projectmanager Bouw & Huisvesting bij ProRail: “Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Dustin. Naast dat ze al jarenlang de vaste leverancier zijn voor de werkplekapparatuur, hebben wij ze ook direct ingeschakeld voor dit AV-traject. Deskundig advies, proactief en ontzorgen zijn de kernwoorden waaraan ik denk bij Dustin”.

Paul Jansen vervolgt: “Natuurlijk loop je tijdens de uitvoering van het traject weleens tegen kleine issues aan. Het gaat erom hoe je hier vervolgens mee omgaat en dit oplost. Dustin reageerde hier dan ook zeer adequaat op en was heel open en proactief in de communicatie naar ons. Het traject is uiteindelijk volgens planning verlopen onder professionele begeleiding. ProRail locatie Amsterdam is volledig ingericht op het nieuwe werken, zoals wij zelf zeggen ‘anders werken’ en de AV-middelen sluiten hier naadloos op aan.”

Branche
Centrale Overheid

Doel
Nieuwe AV-systemen bij de inrichting van vergaderzalen en projectruimten

Uitdagingen

  • Altijd en overal samenwerken
  • Centrale thema’s: nieuwe werken, ontmoeten
  • Aansluiten op AV-trends
  • Gebruiksvriendelijk en beheersbaar

Kernwoorden
Beheersbaar | Altijd en overal samenwerken | Inspelen AV-trends | Toekomstgericht

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring