Plukon kan zorgeloos uitbreiden met de private cloud omgeving

De foodbranche vraagt elke dag om vooruitgang. Plukon neemt hierin haar verantwoordelijkheid en ontwikkelt voortdurend dierhouderijsystemen, producten, voedselveiligheid, procesverbetering en marktanalyses. Met achttien locaties in Europa waar wekelijks 7,6 miljoen kippen worden geslacht, is Plukon een van de grootste producenten voor pluimveevlees in Europa.

Plukon zoekt naar een evenwichtige balans tussen mens, dier, milieu en winstgevendheid. Meer dan 5.000 medewerkers werken samen met als doel om de meest kennisgedreven, flexibele, efficiënte en innovatieve Europese pluimveevleesproducent te zijn en te blijven.

Uitdaging

Uitbreiding
Plukon investeert in techniek, locaties en dienstverlening om innovatie en groei te realiseren. Niet alleen de winstgevendheid neemt exponentieel toe; ook het aantal fabrieken groeit. Deze groeicurve vraagt om een flexibele en efficiënte IT-omgeving die meeschaalt met de grootte en behoeften van Plukon. Bovendien is het belangrijk dat het beheer van de datastructuur eenvoudig, overzichtelijk en veilig is, zodat de werkprocessen in de fabrieken optimaal worden aangestuurd.

Verouderde technologie
Ray Mennink, IT-directeur van Plukon legt uit: “In 2008 hebben wij de infrastructuur van een een klassiek drielaags datacenter aangelegd. Dustin leverde de benodigde switches. Dit was destijds de meest geschikte oplossing, maar met het oog op onze toekomstplannen en de nieuwste technologie hebben we behoefte aan een flexibelere dataomgeving. Het beheer van de IT-omgeving werd bovendien steeds arbeidsintensiever, terwijl wij juist sturen op meer mogelijkheden met minder arbeid. De noodzaak van een nieuwe oplossing werd versterkt door een omvangrijke IT-storing en een fabrieksbrand in een relatief korte periode.”

 

Advies

Hyper-converged infrastructuur
Plukon ging grondig te werk en initieerde gesprekken met meerdere leveranciers. Na verschillende gesprekken met de Hybrid Cloud Specialist en Accountmanager van Dustin koos Plukon voor de geadviseerde hyper-converged infrastructuur van Nutanix. Nutanix is de meest volwassen hyper-converged oplossing en presteert optimaal in het al bestaande Cisco Meraki netwerk van Plukon.

Eenvoudig beheer
Nutanix voegt compute, storage en virtualisatie samen in één appliance. Plukon voorkomt op deze manier een onnodig complex datacenter. Vanuit de private cloud wordt de totale infrastructuur gemanaged, met eenvoudig beheer als gevolg. Bovendien biedt de oplossing een extreem hoge beschikbaarheid, het productieproces van Plukon komt hierdoor niet in gevaar.

Modulaire bouwstenen
De private cloud schaalt mee met de groei die Plukon doormaakt. Nu en in de toekomst. De infastructuur van Nutanix bestaat uit modulaire bouwstenen met een softwarematig beheer. Bij een datatoename van Plukon groeit de omgeving stapsgewijs door naar grotere clusters, waarbij zowel de processor als de opslagcapaciteit toeneemt. Er is dus gegarandeerd voldoende capaciteit.

 

Resultaat

Snelle implementatie
De private cloud is in de beginfase getest in één fabriek van Plukon. Ray vertelt: “Deze testfase gaf ons vertrouwen in de gekozen oplossing, we zien de voordelen namelijk in de dagelijkse praktijk. Onze IT-medewerkers waren binnen een paar maanden vertrouwd met de nieuwe datastructuur. We richten ons nu op de stapsgewijze uitrol. Dustin traint én werkt samen met onze IT-afdeling. Hierdoor weten we elkaar snel te vinden. We vertrouwen elkaar en maken gebruik van elkaars kennis en kunde. We trekken voor de installatie van elke fabriek één dag uit en reserveren daarna tijd om eventuele issues op te vangen. Deze snelle implementatie is voor ons belangrijk.”

Kostenbesparing
Ook met de private cloud oplossing blijft Plukon winstgroei realiseren. Er zijn, in tegenstelling tot bij de oude omgeving, slechts enkele medewerkers van Plukon verantwoordelijk voor de aansturing en het onderhoud. Niet alleen het beheer is eenvoudiger; ook de kans op een storing in de fabrieken neemt af. Door de stapsgewijze uitbreiding investeert Plukon bovendien niet direct in een dataomgeving die pas na een aantal jaren volledig wordt benut. De financiële investering wordt hierdoor relatief snel terugverdiend.

Gegarandeerde performance
Door de modulaire bouwstenen biedt het systeem de garantie dat het altijd de benodigde performance levert, ongeacht het aantal applicaties, locaties en medewerkers. Plukon kan zonder IT-zorgen én met garantie verder bouwen aan innovatie en groei. Ray: “We hebben een IT-omgeving gerealiseerd die perfect aansluit bij onze behoeften en met ons meegroeit. We integreren IT in ons beleid en zijn toekomstbestendig”.

Branche
Zakelijke markt

Doel
De verouderde IT-omgeving vervangen door een private cloud omgeving met een groeiscenario

Uitdagingen

  • Mogelijkheid tot uitbreiding
  • Eenvoudig beheer
  • Altijd beschikbaar
  • Snelle implementatie

Kernwoorden
Private cloud | Nutanix | Meegroeiscenario | Eenvoudig beheer | Hyper-converged | Enterprise

Infographic
Bekijk de infographic van het project, waarin de uitdagingen, het advies en de resultaten in een oogopslag te zien zijn. Klik op de button om deze te downloaden.

Download

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring