Waterschap Rivierenland stapt over naar een Windows 10 VDI-omgeving

In het rivierengebied zorgt het Waterschap Rivierenland voor schoon en voldoende oppervlaktewater en veilige dijken. Dit doen ze door onder andere zorg te dragen voor dijk- en waterbeheer en het zuiveren van rioolafvalwater.

Waterschap Rivierenland heeft Dustin gevraagd naar de mogelijkheden van servers met GPU ondersteuning om de overstap te kunnen maken van een VDI-omgeving met Windows 7 desktops naar een VDI-omgeving met desktops die draaien op Windows 10.

Vraagstuk

Waterschap Rivierenland heeft onlangs het nieuwe en papierloos werken geïmplementeerd. Een aantal applicaties moest, in verband met ondersteuning vanuit de leverancier, binnen een 64-bit omgeving uitgerold worden. Dit betekent dat er nieuw ontwerp van de VDI-omgeving moest worden gemaakt. Belangrijk hierbij was dat zowel de kantoormedewerkers, als de AutoCAD-tekenaars hun werkzaamheden zonder hinder konden uitvoeren. De Windows 10 VDI-omgeving sluit volledig aan bij deze wensen. De nieuwe omgeving zorgt ervoor dat de medewerkers altijd en overal kunnen werken en dat de data altijd gedigitaliseerd en bereikbaar is. Bovendien wilde het Waterschap onderzoeken welke zero client het beste past binnen de nieuwe omgeving.

Om Windows 10, met zijn vele grafische functionaliteiten, optimaal te kunnen gebruiken is het van belang dat de 600 werkplekken van het Waterschap over een grafische-kaart beschikken. Dustin is gevraagd om haar expertise in te zetten op dit vraagstuk en de mogelijkheden die door de diverse fabrikanten worden geboden, te onderzoeken.

Keuze voor Dustin

Hank van Asperen, database administrator bij Waterschap Rivierenland: “Dustin is al enkele jaren, naar grote tevredenheid, onze vaste leverancier van werkplekapparatuur. De medewerkers zijn altijd proactief en denken echt met ons mee. Het was voor ons dan ook logisch om Dustin bij dit project te betrekken en te vragen naar hun expertise op dit gebied.”

Het traject

Een pre sales consultant van Dustin is op bezoek geweest bij het Waterschap. In het overleg is besproken hoe Dustin het Waterschap in het traject zoveel mogelijk kan ontzorgen. Dustin heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat er contact is gelegd met mogelijk geschikte leveranciers. Deze leveranciers zijn afzonderlijk op bezoek geweest bij het Waterschap voor een kennismaking en inventarisatie van de wensen en eisen. De bezoeken zijn geïnitieerd door Dustin . Door de gesprekken heeft het Waterschap inzicht gekregen in de mogelijkheden en de bijbehorende kosten voor de IT-infrastructuur. Vervolgens heeft Dustin om de keuze te vergemakkelijken de 3D-performance van de diverse oplossingen doorgerekend en uitgerekend hoeveel servers er benodigd zijn binnen het Waterschap. Deze berekening is gemaakt voor zowel de kantooromgeving als de AutoCAD-omgeving. De conclusie? De gehele organisatie kan servers gebruiken die 3D ondersteunen en beschikken over vSAN-software. Het Waterschap heeft op basis van deze informatie een keuze voor een leverancier gemaakt.

Dustin heeft de servers geleverd bij het Waterschap. De betreffende leverancier heeft ze vervolgens op locatie bij het Waterschap in het rack geplaatst, geïnstalleerd en voorzien van een vSANconfiguratie volgens de geldende ‘best practises’. “Wij zijn volledig uitgegaan van de kennis van Dustin in dit traject. Doordat de leverancier alles kon installeren en werkend kon opleveren werd de keuze voor ons nog een stuk eenvoudiger”, aldus Hank van Asperen.

De werkplekken van het waterschap werden gefaseerd, per afdeling, overgezet naar Windows 10 binnen de nieuwe VDI-omgeving. Binnen enkele weken zijn de 600 werkplekken volledig overgezet. Door de gefaseerde werkwijze konden kleine issues snel worden opgelost. Bovendien bleef het traject in- en overzichtelijk voor de medewerkers van het Waterschap.

De samenwerking

Hank van Asperen vervolgt: “De samenwerking met Dustin verliep zeer goed. Zowel in het voortraject als in de uitvoeringsfase bleek het een partner waar we volledig op kunnen vertrouwen. De medewerkers van Dustin zijn zeer flexibel. Ook zijn ze de spil in het contact met de leverancier van onze nieuwe servers. Door de goede contacten van Dustin kunnen wij bij supportvragen rechtstreeks contact opnemen met de leverancier. Wij zien een verdere samenwerking positief tegemoet.”

Branche
Lokale Overheid

Doel
Overstap naar Windows 10 VDI-omgeving

Uitdagingen

  • Altijd en overal kunnen werken
  • Data altijd gedigitaliseerd en bereikbaar
  • Werkplekken met grafische kaart
  • Berekenen aantal benodigde servers

Kernwoorden
Windows 10 VDI-omgeving | vSAN configuratie | Flexibel | Werkplekapparatuur | Altijd en overal werken

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring