Leidt de juiste cloud strategie
naar de optimale IT-infrastructuur?

Ontdek het Continuous Value Delivery Model van Dustin

Jouw IT-architectuur optimaal inrichten? Dat is geen eenvoudige opgave. Veel bedrijven voelen zich aangetrokken tot de verleidelijke voordelen van de cloud. Daarmee gaan ze helaas vaak voorbij aan data die veel beter draait in on-premises oplossingen. In deze blog verkennen we hoe je met de juiste aanpak het beste van multi-cloud verkent en tóch de ideale IT-infrastructuur vormgeeft.

Van Cloud First naar Cloud Smart

Alle data in de cloud zetten die er kan staan? Die Cloud First-visie schiet helaas vaak tekort. Het streefdoel is immers nooit ondoordacht migreren naar de cloud. Jouw organisatie wil data zetten waar ze thuishoort, waar ze werkt in je overkoepelende structuur en waar je ze het best kan gebruiken. Dustin wisselt de verouderde Cloud First-aanpak dus in voor een Cloud Smart-strategie. Zo komt data op de beste plek te staan en niet gewoon ondoordacht in de cloud.

Dat betekent dat investeren in on-premises data servers van vitaal belang blijft. Niet al je data hoort thuis in de public cloud. Een kwalitatieve plek voor in-house data blijft dus cruciaal. Met de nieuwe generatie van HPE Proliant Servers ga je voor de beste in-house data storage op de markt.

Continuous Value Delivery Model

De behoeften voor jouw data-infrastructuur veranderen elk jaar. Gemiddeld stijgt, zelfs in kleine bedrijven, de hoeveelheid data jaarlijks met 20%. Die steeds groeiende data in de juiste server of cloud plaatsen, is een hele opgave. Zowel voor data in de cloud als in je on-premises server moet voldoende ruimte zijn, met het oog op de toekomst.

Met het het Continuous Value Delivery model helpt Dustin organisaties stilstaan bij de behoeften rond hun data. Zo geef je als organisatie doordacht vorm aan een IT-infrastructuur die nu én in de toekomst werkt.

Cloud Readiness Assessment

Voor data of assets naar de cloud migreren, moet gekeken worden naar het huidige IT-landschap. Waar bevinden assets en data zich nu? Wie heeft toegang? Is data klaar of optimaal voor de cloud? Met een Cloud Readiness Assessment overzie je als bedrijf gemakkelijk de staat van je IT en weeg je beter je opties af. Waar zou deze data normaal komen te staan? Is dat écht de ideale plek? Deze vragen helpen je als organisatie nadenken over waar je naartoe wil. En waar je data moet komen te staan om dat te bereiken.

Cloud Smart Assessment

Waarschijnlijk staat een deel van jouw data al in de cloud? Maar staat die daar nog altijd goed? Zou on-premises geen betere optie zijn? Dat data in de cloud op dit moment niet voor grote problemen zorgt, is een slechte indicator om te bepalen of die daadwerkelijk goed staat. Migreer je na een denkoefening toch best gedeeltelijk naar on-premises? Met HPE Proliant Servers plaats je on-premises data in een krachtige omgeving, ga je zorgeloos voor multi-cloud én ben je optimaal voorbereid op toekomstige wensen voor je architectuur.

Vraag advies aan onze experten

Welke data plaats je best in de HPE Proliant Server? Wat gaat best naar de cloud? Neem contact op met onze experts en ga met Dustin voor de ideale IT-architectuur voor je data.    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring