Het auditorium van de Volksbank voorzien van een nieuw audiovisueel systeem

De Volksbank is een zelfstandige Nederlandse bankholding. Het hoofdkantoor zit in Utrecht. Ze beheren vier merken: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Elk merk staat dicht bij de klant en is maatschappelijk en duurzaam.

Recent is het auditorium van de Volksbank voorzien van een nieuw audiovisueel systeem. Dustin gaf hierin advies en heeft de apparatuur geleverd. AV-partner Limid heeft de installatie gedaan bij de Volksbank.

Vraagstuk

Het audiovisueel systeem in het auditorium van de Volksbank in ’s-Hertogenbosch was aan vernieuwing toe. Het systeem had namelijk vanwege ouderdom regelmatig last van storingen. Het miste daarnaast moderne aansluitmogelijkheden zoals HDMI en displaypoort. Daardoor kon er geen (audiovisuele) beleving worden neergezet en bovendien was de bediening van het systeem te complex. Tot slot wilde men het gebruik van streaming video toevoegen aan de mogelijkheden.

 

Het traject

De Volksbank benaderde Dustin om dit vraagstuk op te lossen. Na een locatiebezoek en enkele adviesgesprekken was de opdracht duidelijk. Het nieuwe audiovisueel systeem moest aan de volgende eisen voldoen:

1. Geen overbodige luxe.
2. Een eenvoudig en snel te bedienen audiovisueel systeem.
3. Elke gebruiker moet met het systeem kunnen verbinden en presenteren.
4. Streaming video functionaliteit via Skype for Business.
5. Volledig autonoom camera volgsysteem waardoor de presentator altijd in beeld blijft.
6. Spreekgestoelte met ingebouwde technologie.
7. Groot formaat hoofd beeldscherm en vier ondersteunende beeldschermen.

Dustin schakelde vaste AV-partner Limid in voor dit project. Limid zorgde voor het technisch ontwerp en de uitvoering van de nieuwe installatie.

 

Resultaat

Bediening gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut. Één van de belangrijkste eisen van het ontwerp. Presentatoren dienen zich te focussen op hun presentatie, niet de techniek of bediening ervan. De bediening van het AV-systeem is eenvoudig. Dankzij een overzichtelijk, herkenbaar en middels iconen duidelijk vormgegeven aanraakscherm in het spreekgestoelte.
Er zijn aansluit- en oplaadmogelijkheden voor elk type apparaat. Alles op één plek en overzichtelijk. De goede beeld- en audiokwaliteit zorgen voor de juiste beleving en attentiewaarde. Een compleet systeem zonder overbodige componenten of luxe. Maar wel met de juiste kwaliteit en duurzaamheid samengesteld. Het nieuwe audiovisueel systeem bestaat uit de volgende componenten:

LG professionele Ultra HD display
Het grootste beeldscherm staat voorin het auditorium en dient als hoofdscherm. Het scherm heeft een diagonaal van 98 inch (249 cm). Halverwege de ruimte staan meekijkschermen voor de presentator. Deze 49 inch displays zitten rug aan rug op een Vogel’s statief. Alle beeldschermen ontvangen hetzelfde signaal.

Extron DTP-technologie
De Extron DTP-technologie voorziet de beeldschermen van beeld. Deze netwerkkabel distribueert audio, video, besturing én stroomvoorziening. Een groeiende noodzaak voor de hedendaagse presentatie-omgeving. De kabel zorgt voor een optimale verwerking van de moderne hoge datarates en resoluties.

Vaddio camerasysteem met automatische volg functie
Het camerasysteem is een combinatie van een hoogwaardige pan-tilt-zoom (PTZ) en een infrarood camera. Met die technologie is het mogelijk om de presentator automatisch te volgen. Daardoor blijft hij altijd in beeld. De camera is gekoppeld aan een Skype for Business omgeving. Hierdoor kan er live audio en haarscherpe video uitgezonden worden naar externe locaties via het internet.

FBT Vertus digitaal gestuurde kolomluidsprekers
Dankzij deze luidsprekers is de verstaanbaarheid in de gehele ruimte goed. De digitale aansturing en processing (DSP) zorgen dat het volume overal hetzelfde is. Ongeacht de afstand van de toeschouwer tot de luidspreker. Ook voorkomt de digitale audiomixer vervelende geluidspieken en ‘rondzingen’.

Sennheiser draadloze microfoontechniek
De oplossing bestaat uit vier draadloze microfoons. Een headset, dasspeld, handheld en tot slot een Catchbox. Een Catchbox is een draadloze microfoon in de vorm van een kubus en kan tegen een stootje. De geleverde robuuste EW300 G4 serie is geschikt voor alle professionele audio-eisen. Ideaal voor elke toespraak, lezing, conferentie of presentatie!

Extron 7 inch touchpanel en connectiviteit
Via het 7-inch touchpanel bedient men het audiovisuele systeem. Iedereen kan met dit eenvoudige bedieningspaneel overweg. Gebruikers sluiten hun apparaat aan met een pull-out kabel. (HDMI, DisplayPort, USB 3.0 en zelfs VGA). Deze kabels zijn in het spreekgestoelte gebouwd via een snoeroprolmechanisme. Er is zelfs een oplaadmogelijkheid voor mobiele devices.

Branche
Profit

Doel
Nieuw AV-systeem volgens de laatste trends

Uitdagingen

  • Audiovisuele beleving creëren
  • Aansluiten op AV-trends
  • Gebruiksvriendelijk en beheersbaar

Kernwoorden
Gebruiksvriendelijk | AV-beleving | Inspelen AV-trends | Toekomstgericht

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring