Optimale presentatieomstandigheden in het auditorium van ROC Aventus

Aventus is dé onderwijsaanbieder in de Stedendriehoek voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie voor volwassenen. Vanuit de locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen verzorgt Aventus ruim 200 mbo- en beroepsopleidingen. Aventus heeft circa 11.000 studenten en cursisten en 1.100 medewerkers. Het opleidingscentrum telt acht locaties, waarvan de Campus in Apeldoorn veruit de grootste is.

Recent is het auditorium van ROC Aventus in Apeldoorn voorzien van een nieuw audiovisueel systeem. Dustin gaf hierin advies.

Haarscherp beeld

Het verouderde projectiesysteem heeft plaatsgemaakt voor een tweetal moderne 98-inch (249 cm beelddiagonaal) LED LCD displays van Philips. De Ultra HD techniek maakt het mogelijk om alle content, bijvoorbeeld presentaties, video en foto’s, haarscherp weer te geven.

 

Veranderend geluid

Bij een scherp beeld hoort uiteraard goed geluid. Voor het optimale geluid is een speciaal luidsprekersysteem (line array) van het merk Fohnn geplaatst, ondersteund door een tweetal subwoofers voor de laagweergave. Of studenten nu onder- of bovenin het auditorium plaatsnemen, het geluid is nagenoeg op elke plek hetzelfde qua klank en volume. Dit is één van de eigenschappen die een goed line array systeem biedt. Wanneer de uitschuifbare tribune wordt ingetrokken, bijvoorbeeld wanneer het auditorium wordt gebruikt als beursvloer of feestlocatie, zorgt een speciale audioprocessor ervoor dat het geluid op de nieuwe situatie en veranderde akoestiek wordt aangepast.

 

Slimme lessenaar

De presentator kan gebruikmaken van de speciaal op maat gemaakte lessenaar van Intelligent Lectern Systems (ILS). ILS ontwikkelt kant-en-klare oplossingen waarbij alles draait om professionaliteit en productiviteit. De lessenaar is voorzien van de modernste aansluitingen zoals USB-C, Mini displaypoort, HDMI en Lightning. Ook zijn er oplaadmogelijkheden voor telefoon, tablet of pc. De lessenaar is uitgerust met slimme technologie, waaronder signaalmanagement en distributie, een krachtige mini pc en een touchscreen waarmee presenteren zonder eigen device mogelijk is.

 

Geschikt voor iedereen

Voor het bedieningsgemak van het AV-systeem is gekozen voor een Extron touchscreen paneel met een minimaal aantal bedieningselementen en menu’s. Het bedienen van het AV-systeem is op deze manier eenvoudig voor elke gebruiker en beheerder, ook wanneer men er niet dagelijks mee werkt.

Branche
Educatie

Doel
Het verouderde projectiesysteem vervangen door een modern AV-systeem

Uitdagingen

  • Scherpe weergave van content
  • Optimaal geluid vanuit alle posities
  • Moderne lessenaar
  • Eenvoudige bediening

Kernwoorden
Audiovisueel systeem | AV | Ultra HD Techniek | Line array | Bedieningsgemak

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Dustin. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring